Children’s zone

In de VS

(1)    Geoffrey Canada nam in Harlem het initiatief voor harlem’s children zone! Een project om excellente scholen op te starten in een achtergestelde wijk.
(2)               De website van Harlem Children’s Zone
(3)               Bekijk ook de filmpjes op die website, inspirerend. Het gaat vooral om “great schools” te creëren en te bekijken naar alle andere aspecten van het leven van een kind. Zo werd er een gezondheidscentrum opgericht, worden ouders geholpen om werk te vinden of …
(4)               Interessante reportage (op 60 minutes van CBS):
(5)               Obama is trouwens gestart met financiering voor projecten (gelijkaardig) in gelijkaardige wijken in andere steden.
(6)               Film: Waiting for superman
Film over onderwijssysteem en leerlingen die er niet geraken. Film uit 2010. + Ook actieplatform dat werd opgestart.
       As Guggenheim follows a handful of promising kids through a system that inhibits, rather than encourages, academic growth, Guggenheim undertakes an exhaustive review of public education, surveying “drop-out factories” and “academic sinkholes,” methodically dissecting the system and its seemingly intractable problems
In Nederland:
In Rotterdam-Zuid, een wijk in Rotterdam met erg lage (en afwijkende) citoscores, start men in augustus met een gelijksoortig initiatief (vanuit een nationale bekommernis). Een verslag van dat project vind je terug in het boek: “Nieuwe trends in brede scholen en kindcentra”.
In Engeland
In opdracht van Save The Children (UK) werden twee literatuurstudies gemaakt over Children’s zones en mogelijkheden voor Engeland.
Advertenties

Een gedachte over “Children’s zone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s